Veelgestelde vragen
Hieronder vind je de antwoorden op meest gestelde vragen over Park centraal.
Als ik mijn vraag niet hierbij zie staan. Wat doe ik dan?
Vul hiernaast je vraag of vragen in. Wij geven je dan zo spoedig mogelijk antwoord. Mocht je direct antwoord op je vragen willen hebben neem dan contact op met de verhuurmakelaar.
Controleer of je voldoet aan de inkomensrichtlijnen. Zo ja, vul online het inschrijfformulier volledig in en upload daar de gevraagde documenten. Druk op verzenden voor vrijdag 4 oktober 12:00 uur en je inschrijving is afgerond. Je verneemt uiterlijk maandag 14 oktober of je een woning toegewezen hebt gekregen en krijgt digitaal het huurcontract ter ondertekening aangeboden. Wanneer het huurcontract is ondertekend kun je starten met de voorbereidingen op de verhuizing!
Garantstellingen van ouders zijn helaas niet mogelijk.
De woningen van Park Centraal vallen onder de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Enkel voor sociale huurwoningen met een maximale huurprijs van € 720,42 (prijspeil 2019) kan je huurtoeslag aanvragen.
Een uitkering wordt, wanneer dit het 2e inkomen betreft, meegenomen in de berekening. Vraag de verhuurmakelaar voor meer uitleg.
De bewoner(s) moeten tot 1 gezin behoren. Bij de toetsing wordt rekening gehouden met het hoofdinkomen en in geval van een partner wordt het 2e inkomen voor 100% meegenomen. Na de verhuizing moet(en) de bewoner(s) zich inschrijven bij de Gemeentelijke Basis Administratie.
Je kunt je inschrijven tot vrijdag 4 oktober. Na de inschrijvingsperiode worden de woningen toegewezen. Uiterlijk maandag 14 oktober krijg je te horen of je in aanmerking komt voor een woning of niet. Je hebt dan de gelegenheid om de woning wel of niet te accepteren. De woningen waar geen inschrijvingen (meer) voor zijn, worden toegewezen op basis van beschikbaarheid.
Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.
De woningen van blok 7 worden in februari 2020 opgeleverd. De woningen van blok 11 in maart 2020. Let op: dit is een prognose en kan door onvoorziene omstandigheden afwijken.
Nee, de woningen worden voorzien van een luxe Keller keuken met Siemens inbouwapparatuur en een comfortabele badkamer voorzien van een ligbad, aparte douche, enkele wastafel en 2e toilet. De keuken- en badkameropstelling zie je in de plattegronden van de brochure.
Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast.
Er worden geen servicekosten in rekening gebracht in Park Centraal. Natuurlijk moet je zelf de maandelijkse lasten voor (stads)warmte, water en licht te betalen. Dit moet je zelf regelen met een door uzelf te kiezen (energie)leverancier.
Ja, de woningen van Park Centraal zijn voorzien van zonnepanelen op het dak. Met zonnepanelen wek je stroom op voor eigen gebruik. Dat scheelt aanzienlijk in maandelijkse energiekosten. Voordelen: goed voor het milieu en minder afhankelijk van de energieprijzen. Vraag de verhuurmakelaar naar de voorwaarden.
De woningen krijgen een eigen parkeerplaats in naastgelegen parkeerhof.
De begane grond en eerste verdieping worden voorzien van behang Noordwand 1017. Het plafond heeft spuitwerk. De wand in het toilet boven de tegels heeft ook spuitwerk.
In elke woning zit een moderne keuken van Keller. De opstelling staat weergegeven op de plattegronden. De kasten zijn wit, het aanrechtblad is zwart composiet. De inbouwapparatuur is van Siemens en bestaat uit een inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koel-/vriescombinatie en een combioven.
De inrichting van de badkamer staat weergegeven in de plattegronden van de brochure. Boven de wastafel hangt een spiegel en een keramische planchet. De tegels op de vloer zijn antraciet kleur en 30 X 30 cm, de tegels op de wand zijn hoogglans wit en 15X30 cm (liggend)
Er is een hangend wandcloset en fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn antraciet, de wandtegels hoogglans wit.
De woningen worden verwarmd via een individuele warmtepomp.
In uw woning wordt een ventilatiesysteem aangebracht op basis van natuurlijke toevoer van lucht en mechanische afvoer van binnenlucht. De natuurlijke toevoer geschiedt via zelfregulerende roosters in de kozijnen. Via kanalen wordt de binnenlucht afgezogen in de keuken, toilet, badkamer. In de woonkamer en in de badkamer bevinden zich een bediening.
De kozijnen en wanden zijn in een neutrale kleur afgewerkt. Je mag de binnenkant van de woning naar jou eigen smaak maken. Dus je mag wanden schilderen of behangen Houdt er wel rekening dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen.
Het is niet toegestaan om in te boren in tegelwerk (badkamer, toilet op de begane grond, keuken)
Via de deur in de woonkamer kom je op het terras welke is betegeld tot ongeveer 2 meter vanaf de woning. Vanaf de voordeur is er een looppad naar de parkeerplaats en de berging in de achtertuin. Alle woningen krijgen een hek met hedera aan de achtergevel en bij de parkeerplaatsen. Verder een gaashek tussen de tuinen onderling (achtergevel). Aan de voorgevel komt een haag die in stand moet worden gehouden.
Je weet als huurder waar je aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Ook reparaties worden voor je geregeld.
Om een woning te huren gelden de volgende richtlijnen voor het inkomen:
- Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de maandhuurprijs. Bij twee inkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee.
- Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand.
- Zzp-er, zelfstandig ondernemer of DGA: bel de makelaar voor een antwoord op maat.
Welke documenten moet ik uploaden in Woningdossier?
- Kopie geldig legitimatiebewijs van aanvrager en eventuele overige aanvrager
- Verklaring verhuurder/beheerder/eigenaar/hypotheekhouder van huidige woning met bevestiging van goed betalingsgedrag. Indien inwonend dan graag een uittreksel uit het bevolkingsregister.
- Werkgeversverklaring(en)
- Kopie 3 recente opvolgende salarisstroken van aanvrager (en partner)
- Jaaropgave afgelopen jaar
- In geval van een uitkering: bewijs van toekenning uitkering
- In geval van scheiding: echtscheidingsconvenant
- Kopie bankafschrift met storting inkomen
- Uittreksel uit het bevolkingsregister
Voor zzp –er, zelfstandig ondernemers, directeur/aandeelhouders bovendien:
- Recente accountantsverklaring met balans en winst/verliesrekening over het afgelopen 2 jaar
- Een inschatting, door een accountant opgesteld, van het verwachte resultaat van het komende boekjaar
- Recent uittreksel Kamer van Koophandel
- Bankgarantie van minimaal 3 maanden.
Voor gepensioneerden:
In plaats van een werkgeversverklaring en salarisstrook kan worden volstaan met kopieën van de jaaropgaven van het afgelopen jaar.