Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op meest gestelde vragen over Park centraal.

Als ik mijn vraag niet hierbij zie staan. Wat doe ik dan?
Vul hiernaast je vraag of vragen in. Wij geven je dan zo spoedig mogelijk antwoord. Mocht je direct antwoord op je vragen willen hebben neem dan contact op met de verhuurmakelaar.

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

Controleer of je voldoet aan de inkomensrichtlijnen. Zo ja, vul online het inschrijfformulier volledig in en upload daar de gevraagde documenten. Druk op verzenden voor maandag 6 januari 12.00 uur en je inschrijving is afgerond. Je verneemt donderdag 9 januari voor 17.00 uur van de verhuurmakelaar of je een woning toegewezen hebt gekregen en krijgt digitaal het huurcontract ter ondertekening aangeboden. Wanneer het huurcontract is ondertekend kun je starten met de voorbereidingen op de verhuizing!

Mogen ouders garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Garantstellingen van ouders zijn helaas niet mogelijk.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De woningen van Park Centraal vallen onder de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Enkel voor sociale huurwoningen met een maximale huurprijs van € 720,42 (prijspeil 2019) kan je huurtoeslag aanvragen.

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt, wanneer dit het 2e inkomen betreft, meegenomen in de berekening.  Vraag de verhuurmakelaar voor meer uitleg.

Door hoeveel mensen mag de woning bewoond worden?

De bewoner(s) moeten tot 1 gezin behoren. Bij de toetsing wordt rekening gehouden met het hoofdinkomen en in geval van een partner wordt het 2e inkomen voor 100% meegenomen. Na de verhuizing moet(en) de bewoner(s) zich inschrijven bij de Gemeentelijke Basis Administratie.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Je kunt je inschrijven tot maandag 6 januari 12.00 uur. Na de inschrijvingsperiode worden de woningen toegewezen. Uiterlijk donderdag 9 januari 17.00 uur krijg je te horen of je in aanmerking komt voor een woning of niet.  Je hebt dan de gelegenheid om de woning wel of niet te accepteren. De woningen waar geen inschrijvingen (meer) voor zijn, worden toegewezen op basis van beschikbaarheid.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Wanneer zijn de woningen klaar en zou ik kunnen verhuizen?

De woningen van blok 22 worden in maart/april 2020 opgeleverd. De woningen van blok 29 in mei 2020. Let op: dit is een prognose en kan door onvoorziene omstandigheden afwijken.

 

Kan ik zelf een keuken en/of een badkamer uitkiezen?

Nee, de woningen worden voorzien van een luxe Keller keuken met Siemens inbouwapparatuur en een comfortabele badkamer voorzien van een ligbad, aparte douche, enkele wastafel en 2e toilet. De keuken- en badkameropstelling zie je in de plattegronden van de brochure.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Er worden geen servicekosten in rekening gebracht in Park Centraal. Natuurlijk  moet je zelf de maandelijkse lasten voor (stads)warmte, water en licht te betalen. Dit moet je zelf regelen met een door uzelf te kiezen (energie)leverancier.

Zijn de woningen voorzien van zonnepanelen?

Ja, de woningen van Park Centraal zijn voorzien van zonnepanelen op het dak. Met zonnepanelen wek je stroom op voor eigen gebruik. Dat scheelt aanzienlijk in maandelijkse energiekosten. Voordelen: goed voor het milieu en minder afhankelijk van de energieprijzen. Vraag de verhuurmakelaar naar de voorwaarden.

Hoe kan ik parkeren in Park Centraal?

De woningen krijgen een eigen parkeerplaats in naastgelegen parkeerhof.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De begane grond en eerste verdieping worden voorzien van behang Noordwand 1017. Het plafond heeft spuitwerk. De wand in het toilet boven de tegels heeft ook spuitwerk.

Wat voor keuken zit er in de woning?

In elke woning zit een moderne keuken van Keller. De opstelling staat weergegeven op de plattegronden. De kasten zijn wit, het aanrechtblad is zwart composiet.  De inbouwapparatuur is van Siemens en bestaat uit een inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koel-/vriescombinatie en een combioven.

Hoe is de badkamer ingericht en afgewerkt?

De inrichting van de badkamer staat weergegeven in de plattegronden van de brochure. Boven de wastafel hangt een spiegel en een keramische planchet. De tegels op de vloer zijn antraciet kleur en 30 X 30 cm, de tegels op de wand zijn hoogglans wit en 15X30 cm (liggend)

Hoe is het separate toilet afgewerkt?

Er is een hangend wandcloset en fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn antraciet, de wandtegels hoogglans wit.

Hoe is de verwarming geregeld?

De woningen worden verwarmd via een individuele warmtepomp.

Is er een afzuigsysteem in de woning geplaatst?

In je woning wordt een ventilatiesysteem aangebracht op basis van natuurlijke toevoer van lucht en mechanische afvoer van binnenlucht. De natuurlijke toevoer geschiedt via zelfregulerende roosters in de kozijnen. Via kanalen wordt de binnenlucht afgezogen in de keuken, toilet, badkamer. In de woonkamer en in de badkamer bevinden zich een bediening.

Is het schilderen van de kozijnen en wanden toegestaan?

De kozijnen en wanden zijn in een neutrale kleur afgewerkt. Je mag de binnenkant van de woning naar jou eigen smaak maken. Dus je mag wanden schilderen of behangen  Houdt er wel rekening dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen.

Het is niet toegestaan om in te boren in tegelwerk (badkamer, toilet op de begane grond, keuken)

Hoe worden de tuinen van Park Centraal opgeleverd?

Via de deur in de woonkamer kom je op het terras welke is betegeld tot ongeveer 2 meter vanaf de woning. Vanaf de voordeur is er een looppad naar de parkeerplaats en de berging in de achtertuin.  Alle woningen krijgen een hek met hedera aan de achtergevel en bij de parkeerplaatsen. Verder een gaashek tussen de tuinen onderling (achtergevel). Aan de voorgevel komt een haag die in stand moet worden gehouden.

 

 

Huren is slim en luxe! Waarom?

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Ook reparaties worden voor je geregeld.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een woning te huren gelden de volgende richtlijnen voor het inkomen:

 • Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de maandhuurprijs. Bij twee inkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee.
 • Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand.
 • Zzp-er, zelfstandig ondernemer of DGA: bel de makelaar voor een antwoord op maat.

Welke documenten moet ik uploaden in Woningdossier?

 • Kopie geldig legitimatiebewijs van aanvrager en eventuele overige aanvrager
 • Verklaring verhuurder/beheerder/eigenaar/hypotheekhouder van huidige woning met bevestiging van goed betalingsgedrag. Indien inwonend dan graag een uittreksel uit het bevolkingsregister.
 • Werkgeversverklaring(en)
 • Kopie 3 recente opvolgende salarisstroken van aanvrager (en partner)
 • Jaaropgave afgelopen jaar
 • In geval van een uitkering: bewijs van toekenning uitkering
 • In geval van scheiding: echtscheidingsconvenant
 • Kopie bankafschrift met storting inkomen
 • Uittreksel uit het bevolkingsregister

Voor zzp –er, zelfstandig ondernemers, directeur/aandeelhouders bovendien:

 • Recente accountantsverklaring met balans en winst/verliesrekening over het afgelopen 2 jaar
 • Een inschatting, door een accountant opgesteld, van het verwachte resultaat van het komende boekjaar
 • Recent uittreksel Kamer van Koophandel
 • Bankgarantie van minimaal 3 maanden.

Voor gepensioneerden:

In plaats van een werkgeversverklaring en salarisstrook kan worden volstaan met kopieën van de jaaropgaven van het afgelopen jaar.